Mártások kiváló ízfokozója a fésűkagyló

Categories :
Címkék:

Az osztriga és a hagyományos kagyló után, ez a harmadik legtöbbet fogyasztott kagyló a világon. A fésűkagyló Vénusz istennő szimbóluma is, ami szintén a különleges jellegére utal. Az istennő a tenger habjaiból bukkant elő egy kagylóhéj fedélzetén, Ciprus szigetének vizében.

Ebből következően a puhatestű a nőiesség és a termékenység szimbólumának számított. A tenger ezen gyümölcsének sűrű, fehér húsa és enyhén édes íze van, ezért a mártások ízének fokozására is használják.

E puhatestűt leginkább az Adriai-tenger, a La Manche csatorna, ami a francia Normandia régiót mossa, valamint az Atlanti-óceán vizében lehet megtalálni. Létezik vadon élő fésűkagyló és tenyésztett fajta is. Ezt az információt a termék csomagolásán közlik. A vadon élő kagyló természetesen kétszer olyan drága lesz, mint tenyésztett társa.

A tenyésztett változat előnye, hogy egész évben megvásárolható. A fésűkagyló az egyik legértékesebb fajta. Jót tesz az egészségnek, alacsony kalóriatartalmú, fehérjéket és Omega-3-at, valamint A-vitamint és ásványi sókat tartalmaz.