Ellenálló leylandi ciprus a tuják helyett

leylandi ciprus

Categories :
Címkék:

A kerttulajdonosok általában alig várják, hogy az elültetett növények jól látható fejlődést mutassanak fel. A leylandi ciprus a leggyorsabb növekedésű díszfenyő a pikkelylevelűek közül, ezért kitűnő választás azoknak, akik dinamikus növekedést várnak el a növényektől.

Nem kevesebb, mint évi 100-150 cm növekedésre is képes és még örökzöld is, így az év minden szakában díszíti, élettel telíti meg a környezetét. Ez a növény azoknak is megfelelő lehet, akik a betegségre érzékeny tujákat szeretnék kiváltani.

A leylandi ciprus a megfelelő gondozás mellett, meglehetősen ellenálló és egészséges lesz. Kedveli a napfényes helyeket, a talajigénye nem speciális, a tápanyagigénye is könnyen megoldható. Azt azonban érdemes tudni róla, hogy a nyírása rendszeresen, legalább évi 2 alkalommal meg kell történjen.

Amennyiben ezeket betartjuk, akkor a leylandi ciprus gyönyörű lombokkal hálálja meg nekünk a gondoskodást. A gardencentrum.hu webshopból rendelve egészséges, csodaszép növényhez juthatnak a vásárlók, gyors kiszállítással.