Online pénztárgép a vendéglátásban: 5 hasznos tipp a mindennapi használathoz

Online pénztárgép

Categories :

Legyen szó vendéglátásról vagy más értékesítő pontokról, az online pénztárgépek használata 2017-től számítva már kötelező jellegű, szinte mindenhol. Ehhez csatlakozó szabályozás a készpénzmentes fizetés lehetőségének megteremtése, amit szintén nem érdemes félvállról venni. A modern korban a kereskedelem jól meghatározott szabályok szerint zajlik. Itt mindennek megvan az ára és a maga menete, amit muszáj betartani. A pénzmozgásokat a hatóságok árgus szemekkel figyelik.

A NAV munkatársai folyamatosan ellenőrzik a boltokat, éttermeket és szinte minden szolgáltató pontot. Mindezek mellett, a folyamatos adatszolgáltatás is kötelező, amiről az online kasszák hivatottak gondoskodni. Ezek ára bár magas, de a használatuk nem bonyolult, így bárki elboldogul velük. Jobban megismerve az ajánlatokat, még kedvező bérleti konstrukciókra is le lehet csapni egyszerűen. Már csak az a kérdés, hogy mik azok a fontos lépések, amiket érdemes betartani a mindennapok során, így megelőzve az esetleges büntetéseket? Erre is kitérnek a CMO weboldalán.

A teljesség igénye nélkül, csak néhány tippet említünk meg, amire fontos figyelni. Az egyik a pénztárgép napló jelenléte. Ezt gyakran elhanyagolják a tulajdonosok, miközben kulcsfontosságú kérdés, hogy kéznél legyen. Ebben van rögzítve minden szerviz. A másik elengedhetetlen tényező az AP szám jól látható helyen tartása. Ez az egyedi azonosító legalább 3 cm magas betűkkel legyen kiírva és a pénztárgéppel egyértelműen összeköthető módon helyezkedjen el. A harmadik a folyamatos internetkapcsolat fenntartása.

Amennyiben mégis megszakadna az összeköttetés, az ez idő alatt kiállított kézi számlákat utólag muszáj bevinni a rendszerbe. Negyedik pont az évenkénti felülvizsgálat megtartása. Ez kötelező érvényű, ezért mindenképpen kapjon kellő figyelmet! Végül pedig, amit gyakran elfelejtenek, hogy mindennemű pénzmozgásról bizonylatot kötelező kiállítani. Olyankor merül fel ez leginkább, amikor a szállító kifizetése történik vagy váltópénz kerül be pluszban a kaszába. Fontos tehát adni az apróságoknak tűnő dolgokra, mert azok figyelembevételével gördülékenyebbé válik a mindennapi értékesítés.