3 jól ismert brand a whisky márkák közül

whisky márkák

Categories :
Címkék:

A skót whisky márkák világszerte elismertek és kedveltek, amik közül néhány különösen kiemelkedik a minőségével és történelmével. Ezek a brandek nemcsak az ital szerelmesei körében népszerűek, hanem kulturális ikonokká is váltak. Az egyik legismertebb a whisky márkák közül a Glenfiddich, amit 1887-ben alapítottak.

A Glenfiddich az egyik legkedveltebb single malt whisky a világon. A gazdag, gyümölcsös ízvilága és sima lecsengése miatt sokan választják. A márka számos díjat nyert, és különleges kiadásaival is nagy sikert aratott. A Macallan egy másik ikonikus skót whisky márka, amelyet 1824-ben alapítottak. A Macallan nedűi híresek az exkluzív sherry hordókban történő érlelésükről, ami gazdag és komplex ízvilágot kölcsönöz nekik.

A Macallan palettája rendkívül széles, az egyszerűbb, 12 éves változatoktól a ritka és drága, több évtizedes érlelésekig terjed. A Lagavulin az Islay szigetéről származik, ami a különleges, füstös ízvilágáról ismert. Az 1816-ban alapított Lagavulin különösen népszerű a füstös, tőzeges aromájáról a whisky márkák kedvelői körében.