Mexikó füstös kincse a mezcal

Mezcal

Categories :
Címkék:

A mezcal hagyományos mexikói szeszes ital, amit az agavé növény lepárlásával készítenek. Gyakran hasonlítják a tequilához, ám a két ital között jelentős különbségek vannak. Míg a tequila csak kék agavéból készül, a mezcal többféle agavéfajta felhasználásával is előállítható. A lepárlás során gyakran földbe ásott, tűzön hevített kemencékben sütik meg az agavé szíveit, innen ered a speciális itóka jellegzetesen füstös ízvilága. A mexikói alkohol egyre népszerűbb világszerte, különleges aromája és kézműves jellege miatt.

Tiszta, erőteljes ital, amit leggyakrabban magában, szobahőmérsékleten fogyasztanak. Az egyik legismertebb és legérdekesebb változata a Mezcal Gusano Rojo, amit az idrinks.hu webáruházban is megtalálunk. Ennek az italnak az a különlegessége, hogy minden palackban található egy úgynevezett „gusano”, azaz egy szárított agavéféreg. Ez a kis rovar nem csak látványos érdekesség, de egyfajta minőségjelzőként is szolgál. A Gusano Rojo mezcal íze markáns és füstös, enyhén édeskés és földes jegyekkel jellemezhető.