Bőrápolás 40 felett: hogyan érdemes csinálni?

bőrápolási rutin

Categories :

Ahogyan telnek az évek, úgy egyre intenzívebb bőrápolásra van szükségünk annak érdekében, hogy az eltelt idő vasfogának nyomai kevésbé látszódjanak az arcunkon. Egy megfelelően kialakított bőrápolási rutin csodákra képes. Ez minden esetben a megfelelő tisztítással és hámlasztással kezdődik, de a hidratálás szintén kiemelkedő fontosságot nyer, ugyanakkor egy bizonyos kor után küzdeni kell a ráncok ellen is.

Például egy igazán jó minőségű szemkörnyékápoló használata elengedhetetlen, hiszen ez azonnal felfrissíti, megnyugtatja a szem környékét, eltünteti az apró szarkalábakat és megelőzi az újabb ráncok kialakulását. Továbbá stimulálja a mikrokeringést, amivel enyhíti a szem alatti duzzanatokat. Bár az örök fiatalságot nem adhatják vissza, de ahhoz hatékonyan járulnak hozzá a különféle kozmetikai termékek, hogy mégis jó néhány évvel fiatalabbnak nézzünk ki.

Kellő alapossággal kell azonban kiválasztanunk azt a pár készítményt, amit napi szinten alkalmazni fogunk. Alapelvnek számít, hogy minden esetben a bőrtípusnak és a problémáinknak megfelelő kozmetikumokat használjuk rendszeresen és következetesen. Tulajdonképpen egy jól működő arcápolási rutint nem egyszerű feladat megszervezni. A bőr öregedésének meggátolása vagy legalábbis lassítása érdekében jó, ha 5 lépést betartunk. Így már egyszerűsödik a kép az arcápolási rutin kialakításának folyamatában. Szükségünk van olyan készítményekre, amelyek biztosítják a fényvédelmet, aztán olyanokra is, amelyek az alapos tisztítást teszik lehetővé.

A napi rutinból a hámlasztás sem maradhat ki, majd következik a retinol, hialuronsav, antioxidáns összetevőkkel ellátott kozmetikumok alkalmazása és végül egy intenzív éjszakai krém vagy alvómaszk. A felsoroltak a megfelelő bőrápolás alapjaihoz nélkülözhetetlenek. A ráncok eltüntetésében élen jár például a C-vitamin, az egyik legjobb antioxidáns, a hialuronsavban gazdag termékek pedig azért tesznek nagyon jót a felhámnak, mert fenntartja a bőr vízmegkötő képességét. Ez lehet lotion, szérum, esszencia, krém vagy fátyol-, illetve éjszakai maszk.