Miben segít a ketogén diéta?

ketogén diéta

Categories :
Címkék:

Az emberi szervezet a szénhidrátokból származó glükózból nyeri az energiát. A ketogén diéta alapja a szénhidráttartalmú élelmiszerek minimálisra csökkentése annak érdekében, hogy a test felhasználja a tartalékait és átálljon zsírégető anyagcsere üzemmódba.

Ez az állapot a ketózis, amikor a szervezet a glükóz helyett ketontestekből merít energiát, ezeket a máj alakítja zsírsavakból. Tehát, ha megvonjuk a gyors és könnyű energiaforrásként szolgáló szénhidráttartalmú alapanyagokat, elindul a zsírtartalékok lebontása. A ketózis pozitív hatásai között lényeges az állandó magas energiaszint, ugyanakkor alacsony vércukorszint, a mentális állapot javulása, gyors súlycsökkenés, hosszantartó jóllakottság, az éhségérzet jelentős csökkenése.

A koncentrációs képesség megnövekedésével energikusabbak, produktívabbak leszünk. Az egészséges zsírokból energiát, a fehérjékből tartós telítettségérzést nyerünk, kimarad a vércukorszint-ingadozás, így nem törnek ránk hirtelen éhségrohamok. Mindezt a ketogén diéta segítségével érhetjük el.