Tudnivalók az Amerikai Pitbull Terrier kapcsán

Amerikai Pitbull Terrier

Categories :

Soron következő írásunkban egy olyan kutyafajtáról fogunk értekezni, amelyik roppant mód megosztja a közvéleményt, ami a jellemzését és természetét illeti. Az Amerikai Pitbull Terrier sokak által véleményezett fajta, mégpedig negatív értelemben, hiszen az a hiedelem terjedt el, hogy veszélyes, vagy legalábbis egyáltalán nem családbarát.

Mint oly sok más esetben, most is elmondható, hogy javarészt tévhiten alapszik ez a beidegződést, mert az Amerikai Pitbull Terrier természete közel sem hasonlít a fenevadéhoz. Roppant fontos ugyanakkor az eredete, tehát nem érdemes olyan helyen vásárolni egy ilyen kutyát, ami nincsen maximálisan lenyomozva.

Az Amerikai Pitbull Terrier igényli a törődést, a gazdi aktív figyelmét, így a származásán és az ősein túl, kifejezetten fontos lesz az újdonsült tulajdonos mindennapi hozzáállása is. Tanítani, képezni kell és persze figyelni rá annak érdekében, hogy a maximális előnyei is megmutatkozzanak a természetének.

Termetét tekintve egyébként közepes, tehát még azt sem lehet mondani, hogy ránézésre a testfelépítésével riasztja el a járókelőket, vagy a már említett véleményalkotókat. A megbízhatóság tehát ebben az esetben is alaptulajdonság, bár nem mindegy, hogy milyen bánásmódban, kezelésben részesül az állat. Az Amerika Pitbull Terrier már régi időkre visszanyúló történelemmel rendelkezik, de érdekes módon a róla szóló lexikális, tudományos ismeretek tárháza nem túl kiterjedt. Mindazonáltal a világhálón szép számmal találni információkat az Amerikai Pitbull Terrier fajtáról.