A migrén piercing belövés menete

medicalpiercing

Categories :
Címkék:

A piercingek azon kívül, hogy divatékszerként manapság igen kedveltek, orvostechnikai eszközként is hatásosan alkalmazhatók. A www.medicalpiercing.hu linkre kattintva bővebben olvashatsz a kezelés menetéről. A piercingek alkalmazásának alapjaként az akupunktúra, mint 2000 éves orvoslási módszer szolgál.

A külső fül területén található úgynevezett akupunktúrás pontok ingerlése összeköttetésben áll a belső szervek működésével, beavatkozik azok folyamataiba. A bolygóideg helyére történő piercing beszúrása fájdalomcsillapító, szorongáscsökkentő és nyugtató hatással lehet a szervezet egészére. A migrén piercing alkalmazása tehát a fejfájás kellemetlen tüneteinek enyhítésén kívül, egyéb pozitív hatással is bír.

A piercing behelyezését minden esetben alapos és teljes körű állapotfelmérés előzi meg, amely a páciens részletes kikérdezésével történik. Mivel a piercinget a hallójárat feletti kanyargós redőbe szúrják, a maximális pontosság érdekében gépi bemérést alkalmazva, a terület fertőtlenítése után helyezik a piercinget a végleges helyére.

A beszúrás nem jár komoly fájdalommal, a múló, rovarcsípésre emlékeztető érzést követően hamar megnyugszik a szúrt terület, és feledésbe merül az apró kellemetlenség, mikor érzékelhetőek lesznek a pozitív hatások. A piercing behelyezését követően megbeszélik a garanciára vonatkozó kérdéseket, de a jövőben is kapcsolatban maradnak a pácienssel, tanácsokkal látják el amennyiben szükséges.

A piercing beszúrás helyén keletkező seb 2-3 hét alatt gyógyul be teljesen, ezalatt ajánlott a fokozott figyelmet fordítani a terület ápolására, tisztítására. A gyógyulási időszak alatt kerülni kell a külső behatásokat, továbbá nem ajánlott a piercing mozgatása, kivétele, a teljes gyógyulást követően azonban szabadon cserélhető.

A piercing pozitív hatásai az esetek döntő többségében a beszúrást követő 1-2 napon belül jelentkeznek, a vendégek visszajelzései alapján pedig elmondható, hogy nagy százalékuknál 2 héten belül a panaszok teljesen meg is szűnnek.