A propoliszos méz, mint védőbástya

propoliszos méz

Categories :

Természetes immunerősítőt keres a téli hónapokra? A propolisz az egyik legerősebb természetes antibiotikum, ezért jó választás a propoliszos méz.  A propoliszt a méhek gondosan kiválasztott növényi gyanták és méhviasz keverésével állítják elő, a kaptár egészségének megőrzése érdekében. Távol tartják vele a kórokozókat, a baktériumokat és a penészt.

Az emberek már az ókorban használták például fertőtlenítőként. C-, E-, B- vitamint, antioxidáns hatású polifenolokat és flavonoidokat tartalmaz, emellett olyan ásványi anyagokat, mint a kálium, magnézium vagy a cink. Csökkenti a gyulladást, baktérium- és gombaölő hatású, elősegíti a bőrbetegségek gyógyulását is.

Íze nem túl kellemes, ezért ajánlott tinktúra, tabletta vagy a propoliszos méz formájában fogyasztani. A propoliszos repceméz a méz és a propolisz tinktúra keveréke. A repce krémméz selymessége, íze dominál, mégis megtalálhatóak benne a propolisz jótékony összetevői. A propoliszt egyre több iparág használja, legyen szó gyógyászati vagy kozmetikai termékekről.