Melatonin spray a szem egészségéért

melatonin spray

Categories :
Címkék:

A melatonin, az úgynevezett „alvási hormon”, a tobozmirigyben termelődik és fontos szerepet játszik az alvási/ébrenléti ciklusunkban. Az életkor és a kék fénynek (számítógép-képernyők, telefonképernyők, televíziók stb.) való kitettség következtében a szint csökkenhet, ami negatívan befolyásolja az alvást és a stressz-kezelési képességünket.

A melatonin spray gyakori gyógymód az olyan problémák kezelésére, mint az álmatlanság. A szezonális affektív zavar (SAD), más néven szezonális depresszió gyakori állapot, ami a becslések szerint világszerte a lakosság 10%-át érinti. Ez a típusú depresszió az évszakok változásaihoz kapcsolódik és minden évben nagyjából ugyanabban az időben jelentkezik, a tünetek jellemzően késő ősszel vagy tél elején jelennek meg. A melatonin spray magas antioxidáns tartalmú, ami segíthet megelőzni a sejtkárosodást és megőrizni a szem egészségét.

A gastrooesophagealis reflux betegség (GERD) olyan állapot, amit a gyomorsav visszaáramlása okoz a nyelőcsőbe és kellemetlen tünetekkel jár. A melatonin spray viszont gátolja a gyomorsav szekrécióját.